Menu

Sladkosti

Plnenie sladkostí

Na plnenie sladkých nátierok, orechového masla, tortového cesta, sladkých polev alebo dokonca zmrzliny je FILLOGY® Neo vybavená sadami produktov zo série Flowable.

  • Čokoláda, nugát, karamel, mliečny krém atď.
  • Orieškové maslo, hladké alebo chrumkavé atď.
  • Zmrzlina, polevy, tekuté cesto na koláče, med atď.

Plnička na množstvo „sladkých vecí“

Naša tajná obľúbená oblasť: plnenie „pastových sladkých dobrôt" – od čokoládového krému, nugátovej nátierky, sladkého mlieka až po cesto na koláče a zmrzlinu. Medzi tým sú aj orechové krémy alebo orechové maslo, karamelový krém, medové a zmrzlinové polevy, ale aj pastovité prísady na pečenie (napr. perníkové korenie na sirupovej báze). Produkty sú zvyčajne veľmi chutné, ale často náročné na plnenie z dôvodu ich rôznej viskozity a výrobných podmienok.

Snáď najexotickejšie využitie plniaceho stroja FILLOGY® je na dávkovanie cesta na koláče. Belgický zákazník ho už roky používa na plnenie dokonca aj perníkového cesta. Treba však poznamenať, že belgické perníkové cesto je na rozdiel od nemeckého kolesa veľmi tekuté. Pre produkty v kategórii „sladké pochúťky" sa často odporúča skúšobná náplň.

Sladké nátierky: plnkové čokoládové, nugátové, orechové a mliečne krémy.

Okrem džemu, medu a rôznych čokoládových sú na raňajkových stoloch asi najčastejšími spoločníkmi nugátové, orieškové, mliečne krémy. Existuje široká škála druhov medu, ktoré sa dajú jednoducho naplniť vhodnou súpravou produktov bez potreby kontroly produktu alebo skúšobného plnenia.

Pri rôznych krémoch je však situácia iná. Vo väčšine prípadov vyžadujeme aspoň jednu vzorku produktu na posúdenie viskozity. Konfigurácia FILLOGY® Neo napríklad pre arašidové maslo veľmi závisí od jeho konzistencie (hladké vs. chrumkavé). To isté platí pre čokoládový krém. Tu zohrávajú rozhodujúcu úlohu zložky, najmä druh použitých tukov. Rôzne tuky vykazujú rôzne tokové vlastnosti pri rovnakej teplote okolia a túto skutočnosť je potrebné vziať do úvahy pri výbere plniaceho stroja.

Plnenie zmrzliny - výzva

Plnenie zmrzliny do značnej miery závisí od teploty, pri ktorej výrobok vychádza zo stroja na výrobu zmrzliny. Vhodná teplota pre FILLOGY® Neo je od mínus 4 do 5°C. Zmrzlina sa nedá plniť hadicami, ale vždy sa plní pomocou lievika.

Konfiguráciu Flowable L využívajú výrobcovia zmrzliny na plnenie čerstvo pripravenej tekutej zmrzlinovej hmoty do malých zásobníkov. Zmrzlinová hmota opúšťa odstredivku stroja na výrobu zmrzliny ako vychladený „prameň". Potom sa prenesie do lievika plniaceho stroja FILLOGY® Neo a dávkuje sa do malých baliacich jednotiek. Tieto balenia sa potom zmrazia v hlbokom zmrazení, kým nie sú pripravené na predaj.

Náš tím aj naši autorizovaní distribuční partneri sú vám k dispozícii, aby vám pomohli s konfiguráciou vášho plniaceho stroja FILLOGY® Neo pre vaše potreby v oblasti cukroviniek.

Aplikácie

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Zavrieť
Zavrieť